Kranio Sakral Terapi

KRANIO SAKRAL TERAPI


I Kranio Sakral Terapi arbejdes der med blide tryk og stræk, der kan afhjælpe alt fra stress, spændinger i muskler, skævheder i skelettet, nervøsitet, uforklarlige smertemønstre, hormonelle udfordringer og hovedpine til fordøjelses- og trivselsproblemer.


I kranio sakral terapi påvirker jeg fortrinsvist kranieknoglerne samt korsbenet. Jeg arbejder med blide stræk og tryk, der afspænder knoglerne i forhold til hinanden. Disse meget blide påvirkninger er rigtig gode til sensitive heste, som let stresser op ved hårdere tryk. Kranio sakral terapi kan bruges overalt på kroppen og har også en afspændende effekt på muskler, sener og ledbånd.


Den kranio sakrale puls og hvorfor den er vigtig

Den kranio sakrale puls får knoglerne mellem kraniet og korsbenet og membranerne imellem knoglerne til at lave ganske små bevægelser – ligesom et åndedræt laver bevægelser.


Slag eller stød, chok, stress og andre påvirkninger, som hestens krop udsættes for, kan give spændinger og blokere bevægelserne i det kranio sakrale system og dermed påvirke den kranio sakrale puls.


Hvis den kranio sakrale puls ikke fungerer optimalt, vil det påvirke hestens sundhedstilstand. Hjernen, centralnervesystemet, hypofysen og blodets cirkulation til og fra hjernen “hviler” i det kranio-sakrale system, og selv meget små ubalancer kan have store konsekvenser for hele kroppen.


Heste elsker Kranio Sakral Terapi. Ofte oplever jeg, at hesten nærmest falder i søvn under denne form for terapi, og teknikkerne er yderst velegnet til sensitive og urolige heste.